Persoanele care nu respectă imnul național, pasibile de până la trei ani de închisoare

134
Persoanele care nu respectă imnul național, pasibile de până la trei ani  de închisoare - persoanele-1509461290.jpg

Articole recomandate

 Nerespectarea imnului național în China ar putea fi pedepsită cu până la trei ani de închisoare, conform unui amendament propus la legislația penală chineză, transmite DPA. Proiectul de amendament a fost prezentat, recent, Congresului Național al Poporului, forul legislativ central din China.

China este extrem de strictă față de cetățenii săi în ceea ce privește respectarea simbolurilor naționale. Legislația penală chineză prevede deja pedepse pentru delicte referitoare la drapelul și stema naționale, a explicat Wang Chaoying, adjunct al șefului comisiei pentru afaceri juridice al parlamentului de la Beijing.

Noua lege privind imnul național, adoptată în luna septembrie a acestui an, stipulează că persoanele care parodiază imnul chinez sau îl intonează la ocazii "neadecvate", precum ceremonii funerare sau reclame comerciale, pot fi puse sub acuzare și pedepsite cu până la 15 zile de închisoare.

Legea privind imnul național s-ar putea aplica, de asemenea, regiunilor administrative speciale Hong Kong și Macao, conform amendamentului prezentat legislativului chinez. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.2965 secunde