Percheziții la Berlin. Pe urmele complicilor teroristului Amri

219

Articole recomandate

Percheziții care au vizat doi cunoscuți ai tunisianului Anis Amri, presupusul autor al atentatului din Berlin, au avut loc în capitala Germaniei, a anunțat parchetul antiterorist, fără a raporta arestări în procesul de căutare a unor posibili complici, informează AFP. 


Una dintre percheziții a vizat un centru al solicitanților de azil, unde locuiește un tunisian de 26 de ani, calificat drept suspect. 


"El îl cunoștea pe Anis Amri de la sfârșitul lui 2015 și era încă în contact cu acesta un pic înainte de atentat, astfel încât există suspiciunea că suspectul l-ar fi putut informa asupra proiectului atentatului sau el să-l fi putut ajuta pe Anis Amri", a indicat parchetul, în comunicatul său. 


O a doua percheziție a avut loc într-un apartament din Berlin, unde locuia un fost coleg de cameră al presupusului autor al atentatului care a făcut 12 morți. Acesta ar fi fost de asemenea în contact cu Amri înainte de atac, potrivit parchetului. 


Anis Amri a fost ucis în Italia după trei zile de urmărire, ancheta încercând să stabilească dacă el a beneficiat de complicități înainte, în timpul sau după atacul cu camion-berbece din 19 decembrie.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5674 secunde