Mai multe ştiri online:

Pentagonul asigură Turcia că nu va crea o armată în Siria

Ştire online publicată Vineri, 19 Ianuarie 2018. Autor: Cuget Liber Online.
Departamentul Apărării Statelor Unite a dat asigurări, miercuri, că nu intenționează să creeze în Siria o nouă armată sau trupe convenționale de grăniceri, informează Reuters.

După reacția Turciei la planurile SUA de a pregăti luptători pentru securitatea internă a Siriei, inclusiv kurzi, Pentagonul a dat publicității un comunicat în care arată: „SUA continuă să pregătească forțe locale de securitate în Siria. Pregătirea are scopul de a întări securitatea persoanelor dezrădăcinate care revin în comunitățile lor devastate. De asemenea, este esențial ca ISIS (n.r. - Statul Islamic) să nu se poată ridica din nou în zonele eliberate și neguvernate. Nu este vorba de o nouă armată sau forță de grăniceri convențională”.

Miercuri, guvernul de la Ankara a avertizat că va răspunde imediat oricărei amenințări din Siria, unde coaliția condusă de Statele Unite își anunțase intenția de a înființa o armată cu un efectiv de 30.000 de combatanți, în colaborare cu Forțele Democratice Siriene (SDF). Liderul SDF este miliția kurdă YPG, considerată de Turcia o extensie a Partidului Muncitorilor din Kurdistan, organizație teroristă atât potrivit Turciei, cât și Uniunii Europene și Statelor Unite.

În aceeași zi, secretarul de stat american Rex Tillerson a lăsat să se înțeleagă că strategia SUA în Siria presupune menținerea unei prezențe militare americane pe durată nedeterminată, în cadrul eforturilor mai extinse de a împiedica refacerea Statului Islamic, de a pregăti diplomatic o posibilă retragere a președintelui sirian, Bashar al-Assad, și de a opri influența Iranului.

Distribuie :

Top ştiri din ultimele 7 zile

Social
miercuri, 17 iulie Foto : Șoselele morții pe litoral. "Da, este nevoie de acele separatoare de sens!" 8620 vizite, 0 comentarii Șoselele morții pe litoral. "Da, este nevoie de acele separatoare de sens!"
Tehnologie
miercuri, 17 iulie Foto : Mare atenție la aplicația care „îmbătrânește” fețe! 4041 vizite, 0 comentarii Mare atenție la aplicația care „îmbătrânește” fețe!
Monden
luni, 15 iulie Foto : Cornelia Catanga a făcut infarct! 2961 vizite, 0 comentarii Cornelia Catanga a făcut infarct!
ziare & stiri Revista presei
Pagina a fost generata in 0.8093 secunde