Pentagonul asigură Turcia că nu va crea o armată în Siria

135
Pentagonul asigură Turcia că nu va crea  o armată în Siria - pentagon-1516288714.jpg

Articole recomandate

Departamentul Apărării Statelor Unite a dat asigurări, miercuri, că nu intenționează să creeze în Siria o nouă armată sau trupe convenționale de grăniceri, informează Reuters.

După reacția Turciei la planurile SUA de a pregăti luptători pentru securitatea internă a Siriei, inclusiv kurzi, Pentagonul a dat publicității un comunicat în care arată: "SUA continuă să pregătească forțe locale de securitate în Siria. Pregătirea are scopul de a întări securitatea persoanelor dezrădăcinate care revin în comunitățile lor devastate. De asemenea, este esențial ca ISIS (n.r. - Statul Islamic) să nu se poată ridica din nou în zonele eliberate și neguvernate. Nu este vorba de o nouă armată sau forță de grăniceri convențională".

Miercuri, guvernul de la Ankara a avertizat că va răspunde imediat oricărei amenințări din Siria, unde coaliția condusă de Statele Unite își anunțase intenția de a înființa o armată cu un efectiv de 30.000 de combatanți, în colaborare cu Forțele Democratice Siriene (SDF). Liderul SDF este miliția kurdă YPG, considerată de Turcia o extensie a Partidului Muncitorilor din Kurdistan, organizație teroristă atât potrivit Turciei, cât și Uniunii Europene și Statelor Unite.

În aceeași zi, secretarul de stat american Rex Tillerson a lăsat să se înțeleagă că strategia SUA în Siria presupune menținerea unei prezențe militare americane pe durată nedeterminată, în cadrul eforturilor mai extinse de a împiedica refacerea Statului Islamic, de a pregăti diplomatic o posibilă retragere a președintelui sirian, Bashar al-Assad, și de a opri influența Iranului.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5497 secunde