Pentagonul a pierdut un avion supersonic, ce poate zbura cu circa 21.000 de kilometri pe oră

895
Pentagonul a pierdut joi un avion supersonic, ce poate ajunge oriunde în lume în mai puțin de o oră, a anunțat Agenția pentru proiecte de cercetare avansată în domeniul apărării (DARPA), citată de NewsIn.

Ani la rând, DARPA a încercat să dezvolte o aeronavă capabilă să zboare cu circa 21.000 de kilometri pe oră - o viteză la care ar parcurge distanța de la New York la Los Angeles, de exemplu, în 12 minute. Proiectul face parte din eforturile Pentagonului de a dezvolta capacitatea de atac rapid, ceea ce ar permite armatei să eli-mine amenințările din întreaga lume.

Însă, la un an după ce autori-tățile au pierdut contactul cu Falcon Hypersonic Technology Vehicle 2, istoria s-a repetat joi.

Potrivit planului, aeronava urma să fie lansată de la o bază din California, să se separe de rachetă în straturile superioare ale atmosferei, să zboare și, în cele din urmă, să aterizeze în ocean.

Însă joi, DARPA a anunțat într-un comunicat că a strâns date numai din primele nouă minute ale zborului, din cauza unei "anomalii" care a dus la pierderea semnalului. Potrivit primelor informații, aeronava s-ar fi prăbușit în Pacific, conform rutei de zbor planificate.

"Știm cum să propulsăm o aeronavă până aproape de limita spațiului. Știm cum să introducem aeronava în etapa de zbor hipersonic atmosferic. Nu știm deocamdată cum să obținem controlul dorit în timpul fazei aerodinamice de zbor", a declarat maiorul de aviație Chris Schulz, managerul programului Falcon. "Este uimitor; sunt convins că există o soluție. Trebuie doar să o găsim", a adăugat el.

O echipă de experți ar urma să analizeze datele strânse în timpul zborului pentru a determina ce s-a întâmplat.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.2906 secunde