Pentagon: Vânzări de armament către Irak în valoare de un miliard de dolari

78
Pentagon: Vânzări de armament către Irak în valoare de un miliard de dolari - irakarmy-1400140973.jpg

Articole recomandate

Statele Unite preconizează că vor vinde Irakului avioane militare, vehicule blindate și aerostate de supraveghere în valoare de un miliard de dolari, a anunțat Pentagonul.


Acordul privește livrarea a 24 de avioane ușoare Texan II de tip AT-6C, un avion fabricat de către Beechcraft care poate transporta bombe cu teleghidaj de precizie. Pentagonul a informat marți Congresul cu privire la proiectul de vânzare, care necesită autorizarea Legislativului.


"Vânzarea propusă a acestor aparate, echipamente și servicii va consolida capacitatea forțelor irakiene de a-și susține eforturile vizând revenirea la stabilitate în Irak și împiedicarea propagării tulburărilor la țări vecine", a afirmat Pentagonul.


Irakul a convenit deja să cumpere 36 de avioane americane de luptă de tip F-16. Acordul prezentat de către Pentagon săptămâna aceasta include, de asemenea, 200 de vehicule blindate de tip Humvee, care "vor ajuta Irakul să-și apere infrastructurile petroliere de atacuri teroriste", potrivit Pentagonului, informează Mediafax.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.8818 secunde