Pawel Adamowicz, primarul din Gdansk ucis pe scenă, a fost condus pe ultimul drum de peste 45.000 de persoane

283
Pawel Adamowicz, primarul din Gdansk ucis pe scenă, a fost condus pe ultimul drum de peste 45.000 de persoane - 001164da800703185001-1547983232.jpg

Articole recomandate

Peste 45.000 de persoane au participat sâmbătă la ceremonia de înmormântare a primarul orașului polonez Gdansk, Pawel Adamowicz, care a decedat luni, după ce a fost înjunghiat pe scenă la un eveniment caritabil.

Bannere cu fotografii alb-negru cu chipul lui Adamowicz au fost întinse peste clădirile din centrul orașului Gdansk, în timp ce premierul Mateusz Morawiecki și fostul președinte Lech Walesa, fost lider al sindicatului Solidaritatea, au participat la slujba de la catedrala Sfânta Maria, potrivit Agerpres.

La slujbă, care a reunit aproape 3.500 de persoane, a fost prezent și actualul președinte al Consiliului European, Donald Tusk, fost premier al Poloniei.

Pawel Adamowicz, în vârstă de 53 de ani, a fost înjunghiat duminică seară, pe scena amplasată pentru un eveniment caritabil. Acesta a murit luni după-masă, în urma rănilor grave.

Agresorul său, un localnic din Gdansk în vârstă de 27 de ani cu prenumele Stefan, care tocmai a ieșit din închisoare, unde stătuse mai mult de cinci ani pentru jafuri bancare, a fost reținut imediat.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.7601 secunde