Patru partide de opoziție din Turcia vor încheia o alianță electorală

156
Patru partide  de opoziție din Turcia vor încheia  o alianță electorală - patrupartidedinturcia-1525273362.jpg

Articole recomandate

Principalul partid de opoziție din Turcia, Partidul Republican al Poporului (CHP), alături de alte trei partide de opoziție vor încheia, astăzi, o alianță electorală în încercarea de a câștiga alegerile din 24 iunie, informează miercuri NTV și alte posturi de televiziune citate de Reuters.

Acestea anunță că CHP a ajuns la o înțelegere cu noul Partid Iyi, cu Partidul islamist Saadet și cu Partidul Democrat, și vor semna acordul joi, la orele locale 15:00 (12:00 GMT).

La rândul său, Partidul Justiției și Dezvoltării (AKP) al președintelui Recep Tayyip Erdogan a încheiat deja o alianță cu Partidul Mișcării Naționale (MHP).

Președintele turc Recep Tayyip Erdogan a anunțat la 18 aprilie alegeri anticipate legislative și prezidențiale pentru data de 24 iunie, cu un an și jumătate înainte de alegerile la termen. Potrivit calendarului, alegerile prezidențiale și legislative erau prevăzute să aibă loc simultan pe 3 noiembrie 2019. De asemenea, un scrutin municipal este preconizat pentru luna martie, același an.

Dublul scrutin prezidențial și legislativ este crucial, deoarece el va marca intrarea în vigoare a majorității măsurilor care întăresc prerogativele șefului statului, adoptate la referendumul constituțional din aprilie 2017.

Comisia electorală din Turcia a publicat în 22 aprilie lista partidelor autorizate să participe la alegerile legislative și prezidențiale anticipate din 24 iunie, pe care se regăsesc 10 partide, între care se numără și noua formațiune Iyi Parti, considerată unul din principalii rivali ai președintelui Recep Tayyip Erdogan.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4339 secunde