Patru copii și antrenorul, încă blocați în peșteră, în Thailanda. Ce se va întâmpla cu ei

124
Patru copii și antrenorul, încă blocați în peșteră, în Thailanda. Ce se va întâmpla cu ei - 342355235301305000-1531205987.jpg

Articole recomandate

Operațiunea de salvare a copiilor blocați în peșteră, în Thailanda, a intrat în a treia zi. Până acum opt dintre băieți au fost scoși la lumină și duși la spital. Ei sunt în stare bună, deși doi suferă de pneumonie. În peșteră au mai rămas patru copii și antrenorul, iar echipele de salvare speră să îi aducă astăzi la suprafață.


După mai mult de două săptămâni sub pământ, băieții salvați au au fost scoși, unul câte unul, la lumină și preluați de ambulanțe.

Operațiunea de salvare este extrem de dificilă. Chiar și scafandrii experimentați au ajuns cu greu la copii și i-au preluat pe cei mai slăbiți dintre ei. Câte doi scafandri au preluat un băiat, pe care l-au ajutat să traverseze labirintul de peșteri de peste patru kilometri lungime, până la ieșire. Copiii au fost nevoiți să meargă, să se târască prin tunele înguste de numai 38 de centimetri, să urce și să facă scufundări, totul având ca ghid o frânghie. În ciuda tuturor acestor obstacole, operațiunea s-a derulat mai repede și mai ușor decât anticipat.

"Aș vrea să îi informez pe toți cei de acasă și pe toți cei care ne-au susținut că, după 16 zile lungi, este ziua pe care o așteptam. Vedem echipa de fotbal Mistreții în carne și oase", a spus guvernatorul Narongsak Osatanakorn.

În ultimele zile, aproximativ 128 de milioane de litri de apă au fost scoși din sistemul de peșteri, pentru ca băieții să aibă o șansă de a ieși. De asemenea, autoritățile au lărgit tunelele și galeriile, acolo unde a fost posibil. 




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.5514 secunde