Alegeri în Spania

Partidul Socialist și formațiunea de extremă dreapta Vox cresc în sondaje

306
Partidul Socialist și formațiunea de extremă dreapta Vox cresc în sondaje - partidulsocialist-1555852291.jpg

Articole recomandate

Partidul Socialist spaniol a crescut în sondaje cu 1.7%, ajungând la 28.8% din preferințele electoratului, potrivit unui sondaj apărut, sâmbătă, în ziarul El Pais, comparativ cu datele apărute în aceeași publicație pe 24 martie, informează Reuters.

Noul procentaj este echivalentul a 129 de locuri în Parlamentul de 350 de locuri. Pe de altă parte însă, și noul partid de pe scena politică spaniolă, Vox (extremă dreapta), a crescut în preferințele electoratului, înaintea alegerilor generale din 28 aprilie.

Semn al fragmentării politice a Spaniei, nici socialiștii și principalul lor aliat, formațiunea Podemos, anti-austeritate, precum și coaliția a trei partide de dreapta - Partidul Popular (PP), Ciudadanos și Vox -, nu ar reuși să obțină majoritatea parlamentară, conform sondajului.

Comparativ cu sondajul din luna martie, sprijinul pentru Podemos a crescut de la 12.3% la 13.2%. Aceste cifre indică o pierdere a 38 de locuri în parlament, comparativ cu rezultatul alegerilor din 2016.

În tabăra partidelor conservatoare, sprijinul pentru PP a scăzut de la 19.3% la 17.8%, ceea ce ar însemna 75 de locuri de parlamentar, unul din cele mai proaste rezultate obținute vreodată de partid.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.666 secunde