Partidul președintelui Erdogan cere din nou repetarea scrutinului la Istanbul

264
Partidul președintelui Erdogan cere din nou repetarea scrutinului la Istanbul - partidulerdogan-1555852244.jpg

Articole recomandate

Partidul Justiției și Dezvoltării (AKP) a depus, sâmbătă, o a doua contestație pentru anularea alegerilor municipale la Istanbul și repetarea scrutinului pierdut în urmă cu trei săptămâni, invocând mii de buletine de vot ale unor alegători care nu ar fi avut drept de vot ca urmare a unor decrete guvernamentale, transmite Reuters.

Pe baza rezultatelor inițiale și a mai multor renumărări, principala formațiune de opoziție, Partidul Popular Republican (CHP), a câștigat alegerile municipale din cel mai mare oraș al Turciei - o înfrângere pentru liderul AKP, președintele Recep Erdogan, care și-a început cariera politică la Istanbul și al cărui primar a fost în anii 1990.

Noul primar al Istanbulului, Ekrem Imamoglu (CHP), a preluat mandatul miercuri, în pofida unei cereri oficiale depuse cu o zi înainte de AKP de anulare și repetare a alegerilor municipale pe motivul existenței unor nereguli.

Președintele Erdogan a afirmat că AKP va ține pasul cu provocările și astfel, sâmbătă, a depus o nouă petiție, invocând faptul că aproximativ 14.000 de voturi au fost exprimate de persoane neeligibile ca urmare a unor decrete guvernamentale.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4607 secunde