Partidul Laburist se pronunță pentru o uniune vamală cu UE după Brexit

121
Partidul Laburist  se pronunță pentru o uniune vamală  cu UE după Brexit - partidul-1519654061.jpg

Articole recomandate

Partidul Laburist britanic este favorabil unei noi uniuni vamale post-Brexit cu blocul comunitar, similară celei actuale, a declarat responsabilul pentru Brexit din cabinetul "din umbră" al laburiștilor, Keir Starmer, transmite AFP.

Potrivit lui Starmer, această poziție este unanim împărtășită în rândul laburiștilor și va fi confirmată în discursul pe care îl va rosti liderul formațiunii, Jeremy Corbyn.

"Regimul vamal actual este înscris în tratatul de aderare la UE. Consider, prin urmare, că toată lumea recunoaște acum că va fi necesar un nou tratat. El va face oficiu de uniune vamală", a explicat Starmer.

"Va trebui să existe un nou acord, dar va funcționa el ca uniunea vamală actuală? Da, aceasta este intenția", a precizat Starmer. "Este vorba, în fapt, de singura cale de a obține un acces fără drepturi vamale pe piața europeană, ceea ce este foarte important pentru sectorul nostru industrial", a mai spus responsabilul laburist.

Potrivit acestuia, fără o uniune vamală, Marii Britanii îi va fi imposibil să-și respecte angajamentul de a nu reinstitui o frontieră efectivă între provincia britanică Irlanda de Nord și Republica Irlanda după ieșirea din UE.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5061 secunde