Partidele din coaliție din Germania au ajuns la un acord cu privire la legea imigrației

171
Partidele din coaliție din Germania au ajuns la un acord cu privire la legea imigrației - partidele-1538494178.jpg

Articole recomandate

Partidele din coaliția guvernamentală a Germaniei au convenit, ieri, asupra unei noi legi cu privire la imigrație care să încurajeze atragerea de lucrători calificați din afara Uniunii Europene, asumându-și astfel un demers riscant din punct de vedere politic pentru a reduce carențele de personal pe piața muncii și pentru a stabiliza sistemul public de pensii, relatează Reuters.

Compromisul la care au ajuns cancelarul Angela Merkel (Uniunea Creștin Demo-crată, CDU, centru-dreapta), ministrul de Interne de orientare dură Horst Seehofer (Uniunea Creștin Socială, aripa bavareză a CDU) și ministrul social-democrat al Muncii, Hubertus Heil, facilitează accesul la locuri de muncă în Germania pentru toți cetățenii statelor din afara UE care au calificări adecvate și cunoștințe adecvate de limba germană.

Proiectul de lege prevede că firmele vor putea recruta lucrători străini în toate domeniile, independent de lista oficială a sectoarelor unde se înregistrează crize de mână de lucru. Documentul propune de asemenea ca guvernul să nu mai insiste ca firmele să acorde întâietate la angajare cetățenilor germani.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Vineri, 07 Septembrie 2018
Stire din Actual : "Imigrația, mama tuturor problemelor"
Pagina a fost generata in 1.6228 secunde