Parlamentul polonez va evalua compensațiile de război cerute Germaniei

174
Parlamentul polonez va evalua compensațiile de război cerute Germaniei - parlament-1506864737.jpg

Articole recomandate

Conservatorii la putere în Polonia au înființat o comisie parlamentară însărcinată să examineze valoarea compensațiilor legate de-Al Doilea Război Mondial pe care le cer Germaniei, a anunțat președintele acestei comisii, scrie AFP, consultată de Agerpres. 
"Vrem să ne începem activitatea în parlamentul polonez care se va încheia cu o analiză a sumei estimate pe care Germania o datorează Poloniei", a declarat șeful comisiei, Arkadiusz Mularczyk. 


Acest parlamentar din cadrul partidului conservator Lege și Justiție (PiS) a adăugat că nu a fost stabilit niciun termen legat de rezultatul evaluării.


Chestiunea compensațiilor de război germane, considerată ca încheiată de mai mulți ani, a fost relansată, la 28 iulie, de șeful partidului conservator naționalist aflat la putere, Jaroslaw Kaczynski. 


În cursul lunii septembrie, premierul polonez Beata Szydlo, provenită tot din rândurile PiS, a apreciat că țara sa are dreptul la compensații. Purtătorul de cuvânt al guvernului german, Steffen Seibert, a răspuns la acea dată că problema a fost reglată deja când "Polonia a adoptat o decizie cu caracter obligatoriu, în august 1953, pentru a renunța la noi compensații de război". 


Guvernul conservator de la Varșovia contestă validitatea acordului din 1953, un dictat impus de Uniunea Sovietică, în opinia sa. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.7888 secunde