Parlamentul din Chile a aprobat căsătoria între persoanele de același sex

81
Parlamentul din Chile a aprobat căsătoria între persoanele de același sex - parlamentchile-1638972659.jpg

Articole de la același autor

Parlamentul chilian a aprobat căsătoria între persoane de acelaşi sex şi dreptul acestor cupluri de a adopta copii, informează BBC News.

Proiectul legislativ a primit mai întâi aprobarea Senatului, cu 21 de voturi pentru, opt împotrivă şi trei abţineri, urmată imediat de cea a Camerei Deputaţilor (82 de voturi pentru, 20 împotrivă şi două abţineri).

Textul fusese depus în parlament în 2017, la iniţiativa fostei preşedinte socialiste Michelle Bachelet, în cel de-al doilea său mandat (2014-2018).

Proiectul a fost în mod constant combătut de blocul cel mai conservator al dreptei chiliene aflată la putere, dar a obţinut totuşi o majoritate de voturi în fiecare etapă a procesului legislativ într-un parlament dominat de opoziţie.

Textul are sprijinul actualului preşedinte, conservatorul Sebastian Pinera, care trebuie să-l promulge. În timpul discursului său anual privind starea țării, pe care l-a susținut în luna iunie, acesta a promis că va promova legea, subliniind și că Chile trebuie să garanteze această libertate și demnitate tuturor oamenilor.

„Cred că ar trebui să aprofundăm valoarea libertății, inclusiv libertatea de a iubi și de a forma o familie cu persoana iubită”, a adăugat liderul de dreapta.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.4111 secunde