Parlamentul danez adoptă măsuri excepționale

233
Parlamentul danez adoptă măsuri excepționale - parlamentul-1584135989.jpg

Articole recomandate

Parlamentul danez a adoptat, joi seară, în procedură de urgență, o legislație care îl autorizează pe ministrul sănătății să aplice măsuri extraordinare pentru a "garanta controlul infecțiilor prin maladii general periculoase", potrivit textului publicat de Folketinget pe site-ul instituției, transmite AFP. 


În baza legii, vor fi interzise adunările publice de peste 100 de persoane, iar autoritățile sanitare îi vor putea obliga pe bolnavii de Covid-19 să se supună măsurilor sanitare. 


Legea, care poate rămâne în vigoare până la 1 martie 2021, îl autorizează pe ministru să interzică accesul în instituțiile publice, magazine și supermarketuri, cămine de bătrâni, spitale și clinici, și să restrângă utilizarea mijloacelor de transport public. 


Danemarca anunțase deja un pachet de măsuri menite să încetinească epidemia, de la închiderea școlilor până la amânarea procedurilor medicale neurgente, măsuri prin care țara se află practic în izolare până la 27 martie. Funcționarii sunt rugați în majoritate să rămână acasă, iar cele mai multe companii le-au cerut angajaților să recurgă la telemuncă, o decizie bine primită. 


Cinematografele, muzeele, bibliotecile, piscinele și majoritatea sălilor de sport sunt închise, în schimb magazinele funcționează în continuare. 




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.2635 secunde