Parlamentul armean suspendă relațiile cu legislativul ungar

204
Parlamentul Armeniei a votat suspendarea relațiilor cu forul legislativ ungar, după ce Budapesta a repatriat un ofițer azer condamnat la închisoare pe viață de justiția ungară pentru deca-pitarea unui omolog armean, informează MTI. Documentul a fost adoptat cu 96 de voturi pentru și unul împotrivă.


În cursul dezbaterii care a precedat votul, ministrul de externe armean Eduard Nalbandian a declarat că autoritățile ungare nu au reușit să ofere o explicație cuprinzătoare pentru schimbarea bruscă de poziție și decizia de a-l repatria pe azerul Ramil Safarov. Acesta a fost grațiat și promovat de președintele azer Ilham Aliev la revenirea sa în țară.

Potrivit lui Nalbandian, guvernul ungar nu a explicat "de ce a acționat în secret", ministrul armean făcând astfel aluzie la zvonurile despre existența unui acord între Ungaria și Azerbaidjan cu privire la această repatriere, zvonuri dezmințite categoric de Budapesta.

Deputații armeni au insistat că auto-ritățile ungare trebuie să fi fost la curent cu faptul că, dacă Safarov era repatriat, urma să fie și pus în libertate. Ei au mai estimat că acest gest va încuraja crimele motivate etnic împotriva armenilor. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6286 secunde