Parlamentul argentinian i-a ridicat imunitatea Cristinei Kirchner

183
Parlamentul argentinian i-a ridicat imunitatea Cristinei Kirchner - parlamentul-1535030837.jpg

Articole recomandate

Legislatorii argentinieni i-au ridicat imunitatea parlamentară fostei președinte Cristina Kirchner, permițând astfel ca mai multe reședințe ale acesteia să fie percheziționate în cadrul unui mare scandal de corupție, relatează DPA. 


Ea este suspectată de implicare într-un scandal de corupție care se presupune că a avut loc în timpul președinției sale în perioada 2007-2015 și al predecesorului ei, fostul ei soț Nestor Kirchner (2003-2007), decedat în urma unei crize cardiace în 2010. 


Antreprenori în domeniul construcțiilor și al energiei sunt suspectați că ar fi plătit sute de milioane de dolari mită guvernelor Kirchner în schimbul contractelor publice. 


Acest scandal a plecat de la caietele în care șoferul unui ministru-adjunct nota livrările de saci plini cu dolari, plăți provenind de la societățile BTP, către ministere sau reședința prezidențială, ocupată la acea vreme de Nestor și Cristina Kirchner, care au condus Argentina din 2003 până în 2015. 


Cristina Kirchner este pusă sub acuzare în mai multe dosare și mai mulți apropiați ai săi au fost plasați în detenție preventivă sub suspiciune de corupție. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.4683 secunde