PÂRJOL ȘI ÎN CALIFORNIA! Mii de persoane evacuate

212
PÂRJOL ȘI ÎN CALIFORNIA! Mii de persoane evacuate - gettyimages591628104-1532697073.jpg

Articole recomandate

Cel puțin o persoană a decedat, iar cel puțin alte trei persoane au fost rănite, în urma unui incendiu de vegetație care a distrus zeci de clădiri în nordul statului american California, forțând mii de oameni să-și părăsească locuințele, informează site-ul postului ABC News.


Incendiul a distrus mai multe clădiri din localitățile Shasta și Keswick și a ajuns la periferia orașului Redding.

Incendiul "distruge totul în calea lui", a declarat Scott McLean, un purtător de cuvânt al serviciului de pompieri Cal Fire.

"Este un zid de flăcări", a adăugat oficialul.


Cum incendiul s-a răspândit rapid, mulți oameni au fost nevoiți să-și părăsească în grabă locuințele, pompierii intervenind pentru a ajuta la evacuarea cât mai rapidă a locuitorilor.

McLean a declarat joi seară că echipele de salvare au descoperit cadavrul unui operator de buldozer care fusese angajat să curețe vegetația din calea incendiului. Flăcările însă au cuprins buldozerul în care acesta se afla.

Trei pompieri și mai mulți civili au suferit arsuri, însă starea răniților nu este cunoscută în acest moment, a mai declarat McLean.

Incendiul a izbucnit luni, însă s-a extins puternic în zilele următoare, evoluție favorizată de temperaturile ridicate, vânt puternic și nivelul redus al precipitațiilor.

Se crede că incendiul a izbucnit în urma "defecțiunilor tehnice suferite de un vehicul", a transmis Cal Fire, fără a oferi mai multe detalii.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.9567 secunde