Parisul "va interveni" dacă jihadiștii arestați vor fi condamnați la pedeapsa capitală

223
1
Parisul

Articole recomandate

Ministrul francez al justiției Nicole Belloubet a transmis că Parisul "va interveni" dacă jihadiștii francezi aflați în detenție în Irak sau Siria vor fi condamnați la pedeapsa capitală.

Solicitată să precizeze ce acțiuni ar fi mai exact preconizate, ministrul a declarat doar că ar putea fi vorba de negocieri cu statul în chestiune. "Încă o dată, va fi un tratament de la caz la caz", a rezumat ea.

Declarațiile ei fac ecoul unei vii dezbateri ce are loc în Franța cu privire la soarta cetățenilor francezi care s-au raliat grupării Stat Islamic în Irak și Siria și care, de atunci, au fost arestați în aceste țări.

Până în prezent, guvernul francez s-a declarat favorabil ideii ca aceste persoane să fie judecate în aceste țări, cu condiția ca ele să beneficieze acolo de un proces echitabil.

"În calitate de ministru al justiției, sunt în mod evident extrem de atașat unui proces echitabil", a reiterat ministrul francez.

Însă mai multe voci au denunțat această abordare, asigurând că ea ar putea duce la condamnarea cetățenilor francezi la pedeapsa capitală, în special în Irak unde aceasta este în vigoare.

Câteva zeci de francezi se află, în prezent, în tabere de detenție sau închisori în Irak și Siria, alături de mai multe zeci de copii minori.

Comentează știrea

eugen
30 ianuarie 2018
jihadiștii

tot timpul FRANTA a fost cu curu in doua luntre ,nu degeaba a raspuns COLUCHE de ce FRANTA a ales ca simbol COCOSUL ,pentru-ca este singura pasarea care cinta si cu picioarele in rahat

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.4462 secunde