€ 4.7315
£ 5.2727
$ 4.2103

Mai multe ştiri online:

Parisul va găzdui sediul Autorității Bancare Europene

Ştire online publicată Miercuri, 22 Noiembrie 2017. Autor: Cuget Liber Online.
Parisul a fost ales pentru a găzdui Autoritatea Bancară Europeană, instituție care va părăsi Londra din cauza Brexitului, la finalul unui vot organizat la Bruxelles, a anunțat președinția UE.

Potrivit unei surse diplomatice, capitala franceză a fost aleasă prin tragere la sorți în fața Dublinului, cele două orașe înregistrând același număr de voturi în cel de-al treilea tur, la care au participat miniștri din cele 27 de țări care vor rămâne în Uniune.

Paris, Frankfurt și Dublin a fost ordinea după primul tur de scrutin, după care Frankfurt a fost eliminat, în turul doi, cu doar 4 voturi pentru, în timp ce Parisul a obținut 10, iar Dublin - 13 voturi.

Agenția bancară, cu cei aproximativ 170 de angajați ai săi, a suscitat interesul a opt orașe care au candidat pentru a o găzdui, printre care Luxemburg, Bruxelles, Varșovia sau Viena.

Anterior, orașul Amsterdam a fost desemnat pentru a găzdui sediul Agenției Europene a Medicamentului, care va trebui să fie mutat de asemenea de la Londra în perspectiva ieșirii Marii Britanii din UE. 

Distribuie :

Top ştiri din ultimele 7 zile

ziare & stiri Revista presei
Pagina a fost generata in 0.7934 secunde