Parisul stinge luminile de pe Turnul Eiffel, ca gest de solidaritate cu orașul sirian Alep

130
Parisul stinge luminile de pe Turnul Eiffel, ca gest de solidaritate cu orașul sirian Alep - turnuleiffel-1481727374.jpg

Articole recomandate

Luminile de pe Turnul Eiffel, emblemă a Parisului, vor fi stinse miercuri cu începere de la ora locală 20:00 (19:00 GMT) ca un gest de solidaritate față de orașul sirian Alep, informează AFP citată de Agerpres.

Primăria Parisului a anunțat această inițiativă în contextul 'situației insuportabile' cu care se confruntă locuitorii acestui oraș din nordul Siriei.

Această 'măsură simbolică, la un monument cunoscut în lumea întreagă, are ca scop să avertizeze încă o dată comunitatea internațională asupra necesității de a acționa', a declarat primarul Parisului, Anne Hidalgo.

În aceste zile, ultimele străzi din Alep controlate încă de opoziție sunt pe cale să fie preluate de regimul sirian, dar în cursul luptelor sunt înregistrate sute de victime.

Anne Hidalgo a anunțat că un convoi umanitar medical va pleca joi de la primăria Parisului spre Alep și va fi alcătuit din două camioane încărcate cu materiale și echipamente medicale închiriate de Uniunea Organizațiilor pentru Salvare și Îngrijiri Medicale (UOSSM). Aceste materiale vor fi distribuite structurilor sanitare și spitalelor din orașul sirian.

Primarul din Paris l-a primit lunea trecută pe președintele consiliului local din cartierele rebelilor, Brita Hagi Hassan, și a anunțat măsuri de ajutor în favoarea orașului unde un armistițiu anunțat marți a fost de scurtă durată.

Personalul de la Tour Eiffel era în grevă miercuri pentru a doua zi consecutiv, dar această mișcare socială 'nu are consecințe' asupra acestei inițiative referitoare la stingerea luminilor, potrivit primăriei.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.6634 secunde