Parisul interzice focurile făcute în șemineuri!

401
1
Parisul interzice focurile făcute în șemineuri! - semineumolene-1417791089.jpg

Articole recomandate

Focurile făcute în șemineuri vor fi interzise începând de la 1 ianuarie 2015 în Paris și în regiunea din jurul capitalei franceze, informează AFP.  Autoritățile franceze vor să reducă în acest fel emisiile de particule fine din aer, care au consecințe tot mai grave asupra stării de sănătate a locuitorilor din Paris. Decizia a generat însă un val de critici din partea mai multor asociații și a societății civile.

"Emisiile de particule fine produse de un foc de șemineu care arde timp de câteva ore echivalează cu cele produse de un automobil clasic care merge pe stradă mai multe mii de kilometri", a declarat Julien Assoun, unul dintre directorii de la Serviciile regionale pentru mediu și energie din Franța.

Or, în Ile-de-France, există "100.000 de șemineuri (cu foc deschis), vinovate pentru 25% din totalul emisiilor de particule fine, adică la fel ca automobilele", a adăugat el. Aceste statistici sunt contestate de președintele asociației France Bois Forêt, Laurent Denormandie, care critică decizia de interdicție, luată la inițiativa "aleșilor ecologiști din regiune".

După părerea lui, arderea lemnului în focuri deschise reprezintă "5% din totalul emisiilor de particule fine, în timp ce circulația automobilă este vinovată de 40%".

O asociație a consumatorilor, Que Choisir, s-a alăturat acestor critici și a declarat că, potrivit unor studii recente, "39% din emisiile de particule fine provin din circulația automobilelor și doar 4% din încălzirea locuințelor cu lemne".

Decizia autorităților pariziene va afecta mai multe meserii, inclusiv aceea de coșar. "Din cele 135.000 de șemineuri cu foc deschis din Paris, 10% sunt utilizate, iar ele funcționează doar de 6 sau 7 ori pe an", a precizat Thierry Pujo, membru al asociației Ramoneurs de Paris (Coșarii din Paris).

Comentează știrea

UN PARIZIAN
7 decembrie 2014
precizare

IN PARIS FOCUL IN SEMINEE ESTE INTERZIS DE PESTE 40 DE ANI PT PROTECTIA-CONSERVAREA MONUMENTELOR. ACUM ESTE VORBA DE LOCALITATILE LIMITROFE SI NICI DECUM DE REGIUNEA PARIZIANA CARE ARE O RAZA DE 50KM !!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.3407 secunde