Papa Francisc: Vindecarea oamenilor este mai importantă decât economia

Duminică, 31 Mai 2020
52
Papa Francisc a declarat, în cadrul tradiționalei alocuțiuni duminicale de la miezul zilei, că oamenii sunt mai importanți decât economia. Afirmația a fost făcută în contextul în care statele analizează cât de repede vor putea elimina restricțiile impuse din cauza pandemiei de COVID-19, transmite Reuters, citat de Agerpres.


Suveranul pontif a făcut aceste declarații de la fereastra apartamentului pontifical, în fața credincioșilor reuniți în Piața Sfântul Petru.


"Vindecarea oamenilor, nu economisirea (banilor) pentru a ajuta economia (este importantă) ... vindecarea oamenilor, care sunt mai importanți decât economia", a subliniat acesta.


Sute de persoane prezente în piață au aplaudat când au auzit cuvintele papei. Mulți purtau măști și stăteau la o distanță de câțiva metri între ei.


Piața Sfântul Petru a fost redeschisă publicului lunea trecută.


Ultima dată când Papa Francisc și-a transmis mesajul și binecuvântarea de la fereastra Palatului Apostolic a fost de 1 martie, înainte ca Italia, unde noul coronavirus a făcut peste 33.000 de victime, să impună carantina. Ultimele restricții din Italia urmează să fie eliminate miercuri.
Pagina a fost generata in 0.2225 secunde