€ 4.7326
£ 5.2538
$ 4.2139

Mai multe ştiri online:

Papa Francisc va primi un milion de dolari. Ce trebuie să facă

Ştire online publicată Vineri, 08 Februarie 2019. Autor: Cuget Liber Online.
Papa Francisc va primi un milion de dolari - pe care va putea să îl doneze unor organizații de caritate alese de el însuși - dacă va adopta o dietă vegană pe durata Postului Paștelui, au anunțat reprezentanții unei campanii internaționale, susținută de mai multe celebrități, informează DPA și AFP.


Campania „Million Dollar Vegan” a fost inițiată de activiștii vegani Matthew Glover și Jane Land și este promovată de Genesis Butler, o adolescentă de 12 ani din California, care a dezvăluit pe contul ei de Twitter că este vegană și activistă pentru drepturile animalelor.


„Îi cerem Papei Francisc să ne ajute să protejăm planeta implicându-se pentru a atrage atenția asupra impactului devastator pe care îl are creșterea animalelor asupra mediului”, a afirmat Genesis Butler într-un mesaj video publicat pe site-ul campaniei.

Acceptând să devină vegan pe durata Postului Paștelui, Papa Francisc „ar conduce plutonul oamenilor care militează pentru o planetă mai sustenabilă”, a adăugat tânăra din California.

Postul Paștelui este o perioadă de penitență care marchează cele șase săptămâni ce preced Paștelui, una dintre cele mai importante sărbători din calendarul creștin. În acest an, Postul Paștelui catolic va debuta pe 6 martie, iar Paștele catolic va fi celebrat pe 21 aprilie.


„Dacă Sanctitatea Sa se angajează să răspundă provocării Postului vegan, campania Million Dollar Vegan va oferi, în semn de gratitudine, o donație de 1 milion de dolari în beneficiul unor asociații de caritate alese de către papă”, precizează un comunicat al organizatorilor campaniei, citat de AFP.

Într-o scrisoare publică, Genesis Butler s-a referit și la învățăturile pro-mediu din „Laudatio Si”, o enciclică a papei Francisc despre modificările climatice, și a spus că ar fi încântată să se întâlnească cu suveranul pontif.

Inițiativa Million Dollar Vegan este sprijinită de numeroase celebrități, precum muzicienii Paul McCartney și Moby și actorii Woody Harelson, Brigitte Bardot și Joaquin Phoenix.

Donația de 1 milion de dolari este asigurată de Blue Horizon International Foundation, divizia de caritate a unei companii medicale americane care este specializată în cercetări bazate pe celule stem.

Potrivit AFP, și alte campanii de acest tip - precum „Meatless Monday” („Lunea fără carne”) - au apărut în ultimii 20 de ani în zeci de țări ale lumii, însă numărul lor a crescut considerabil în ultima vreme, în contextul îngrijorărilor legate de modificările climatice.Distribuie :

Top ştiri din ultimele 7 zile

ziare & stiri Revista presei
Pagina a fost generata in 0.8778 secunde