Papa Francisc, prima reacție după masacrul dintr-o biserică din Franța

149
Papa Francisc, prima reacție după masacrul dintr-o biserică din Franța - 1416651238be732a61-1469540861.jpg

Articole recomandate

Papa Francisc își exprimă durerea și groaza și condamnă ferm atacul dintr-o biserică din Franța, se arată într-un comunicat al Vaticanului, care califică această crimă ca fiind una 'barbară', transmite AFP. 


"Suntem extrem de afectați în special de faptul că acest act violent oribil s-a produs într-o biserică, un loc sacru unde se afirmă iubirea față de Dumnezeu, prin uciderea cu barbarie a unui preot și rănirea unor credincioși", a explicat Vaticanul.

Papa, care urmează să înceapă miercuri o vizită în Polonia cu ocazia Zilelor Mondiale ale Tineretului, "a fost informat și își exprimă la rândul său durerea și oroarea, condamnă ferm orice formă de ură și se roagă pentru răniți", a adăugat Sfântul Scaun.

"Această nou informație teribilă se adaugă din păcate la o serie de violențe în ultimele zile care ne-au bulversat deja, stârnind o imensă durere și îngrijorare", a precizat Vaticanul, care se declară alături de parohia lovită de atac și de întregul popor francez.

Un preot a fost ucis marți și o persoană a fost grav rănită într-o luare de ostatici într-o biserică din Saint-Etienne-du-Rouvray, în nord-vestul Franței, un atac care a sporit și mai mult tensiunea într-o țară lovită recent de o serie de atentate jihadiste.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.18 secunde