Papa Francisc îl va primi, pe 4 iulie, pe președintele Vladimir Putin

347
Papa Francisc îl va primi, pe 4 iulie, pe președintele Vladimir Putin - papa-1559845466.jpg

Articole recomandate

Papa Francisc îl va primi, pe 4 iulie, la Vatican, pe președintele rus Vladimir Putin, a anunțat, ieri, Sfântul Scaun, într-un scurt comunicat, transmite AFP. 


"Pot confirma că Sfântul Părinte îl va primi în audiență la Vatican pe președintele Federației Ruse, Vladimir Putin, pe 4 iulie viitor", a declarat purtătorul de cuvânt interimar al Vaticanului, Alessandro Gisotti. 


Întrevederea va fi cea de-a doua între papa Francisc și președintele Putin, după precedenta audiență din iunie 2015. Cu acea ocazie, papa l-a îndemnat pe liderul de la Kremlin "să facă un efort important și sincer pentru a realiza pacea" în Ucraina. Întrevederea, desfășurată în prezența interpreților, cu papa afișând o mină serioasă, a durat 50 de minute, mai mult decât majoritatea audiențelor acordate de suveranul pontif, doar primirile lui Barack Obama și Emmanuel Macron durând mai mult. 
Papa Francisc nu a mers însă mai departe, Vaticanul rămânând prudent în această criză, spre dezamăgirea catolicilor ucraineni, care ar fi dorit o condamnare directă a politicii ruse în Ucraina. 




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.4707 secunde