Papa Francisc anunță o reuniune mondială a episcopilor din regiunea amazoniană

119
1
Papa Francisc anunță o reuniune mondială a episcopilor din regiunea amazoniană - papafrancisc-1508150565.jpg

Articole recomandate

Papa Francisc a anunțat, ieri, o reuniune la nivel mondial a episcopilor (sinod) dedicată marii regiuni a Amazonului, pe care a convocat-o în octombrie 2019.

"Obiectivul principal al acestei convocări este de a găsi noi modalități de evanghelizare a acestei părți din poporul lui Dumnezeu, în special indigenii, adesea uitați și lipsiți de perspectiva unui viitor pașnic, în special din cauza crizei care afectează pădurea amazoniană, plămân de importanță capitală pentru planeta noastră", a spus Papa Francisc, citat de AFP.

Papa a spus că a răspuns, astfel, cererilor conferințelor episcopilor latino-americani.

El s-a exprimat, în Piața Sfântul Petru din Roma, la sfârșitul unei slujbe în onoarea a 35 de noi sfinți, între care treizeci de martiri care au trăit în secolul al 17-lea în Brazilia și trei adolescenți mexicani uciși în secolul al 16-lea, reflecții ale istoriei sângeroase a evanghelizării Americii Latine și, mai ales, a indienilor săi.

Papa a evocat ideea acestui sinod atunci când i-a primit, la sfârșitul lunii septembrie, pe episcopii din Ecuador, țară al cărui jumătate din teritoriu se află în zona amazoniană. Cu această ocazie, el a insistat asupra respectului pe care trebuie să-l aibă Biserica față de identitatea popoarelor indigene.

Comentează știrea

Atent
16 octombrie 2017
Actualizare

Astazi suntem luni 16 octombrie 2017. Va rog sa schimbati data pentru articolele de astazi.

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.2972 secunde