Papa Francisc a plecat spre Myanmar și Bangladesh

157
Papa Francisc a plecat  spre Myanmar și Bangladesh - papafrancisc-1511782756.jpg

Articole recomandate

Papa Francisc a plecat, ieri, în cea de-a 21-a călătorie a sa, în care va vizita Myanmarul budist și Bangladeshul musulman, două țări asiatice marcate de puternice tensiuni religioase și aflate sub lumina reflectoarelor după exodul forțat al minorității rohingya, transmite AFP.

"Vă cer să mă însoțiți în rugăciune, pentru ca prezența mea să fie, pentru acești oameni, un semn al apropierii și al speranței", a declarat Papa, înainte de plecare, în piața Sf. Petru, în fața a 30.000 de credincioși.

Anterior, prefațând turneul de șase zile în Myanmar și Bangladesh, care îl va aduce în centrul uneia dintre cele mai mari crize umanitare din lume, agenția DPA menționa că suveranul pontif vizitează această zonă în contextul în care 620.000 de musulmani rohingya au fugit din Myanmar în Bangladesh din luna august, ca rezultat al ceea ce a fost descris de Națiunile Unite drept un "exemplu de manual de epurare etnică".

În Myanmar, Papa Francisc urmează să se întâlnească cu șeful armatei, generalul Min Aung Hlaing, cu lidera Aung San Suu Kyi, laureată a premiului Nobel pentru Pace, dar și cu călugări budiști influenți.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5246 secunde