PAPA FRANCISC A DAT PRIMELE INDICII DESPRE IAD. Declarația sa, pusă sub semnul întrebării...

571
PAPA FRANCISC A DAT PRIMELE INDICII DESPRE IAD. Declarația sa, pusă sub semnul întrebării... - macelsimaretulburarelapopoareleo-1522393182.jpg

Articole recomandate

Papa Francisc afirmă că Iadul nu există. Cel puțin asta reiese dintr-un interviu acordat cotidianul italian La Repubblica în ajunul sărbătorilor pascale catolice. Sufletele celor care nu se căiesc dispar, ar fi declarat Suveranul Pontif. 


În viziunea Papei Francisc, după moarte, sufletele oamenilor care se căiesc sunt iertate de Dumnezeu și I se alătură în contemplare, "însă sufletele acelora care nu se căiesc, și care din acest motiv nu pot fi iertați, dispar". 


În interviul din La Repubblica, Papa Francisc a susținut, astfel, că "nu există niciun iad în care sufletele păcătoșilor sunt condamnate să sufere pentru eternitate".


Capul Bisericii Catolice a fost intervievat de Eugenio Scalfari, un veteran jurnalist italian, ateu, care scrie cu regularitate articole despre credință și religie și care beneficiază de un acces special la conducătorul Bisericii Catolice.


Presa internațională pune însă declarația atribuită Papei sub semnul întrebării. Asta mai cu seamă că jurnalistul a recunoscut, în trecut, că nu a folosit niciodată un reportofon în timpul discuției cu interlocutorii săi.

CNA (Catholic News Agency) afirmă, de altfel, citând surse de la Vatican, că declarațiile atribuite Papei ar fi fost scoase din context, reprezentând o reconstrucție a cuvintelor sale și că transcrierea interviului nu reprezintă cuvintele exacte ale Suveranului Pontif, citează realitatea.net


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6143 secunde