€ 4.7204
£ 5.2539
$ 4.2231

Mai multe ştiri online:

Papa Francis, apel pentru încetarea războiului din Siria

Ştire online publicată Marţi, 27 Decembrie 2016. Autor: Cuget Liber Online.
Papa Francis a făcut apel duminică, în cadrul mesajului de Crăciun Urbi et Orbi, la încetarea războiului din Siria și a cerut israelienilor și palestinienilor să „întoarcă o nouă pagină a istoriei”, informează AFP.

„E timpul ca armele să tacă pentru totdeauna și comunitatea internațională să se mobilizeze pentru o soluție negociată în Siria”, a spus Papa Francisc, părintele spiritual a peste 1,2 mi-liarde de catolici.

În Siria, unde guvernul lui Bashar al-Assad, susținut de Rusia, a preluat acum două zile controlul orașului nordic Alep, „a fost vărsat prea mult sânge”, a spus Suveranul Pontif. „Mai ales în Alep, teatrul unor bătălii atroce în ultimele săptămâni, e nevoie de garantarea unei asistențe umanitare pentru populația civilă de către forțele armate, care trebuie să respecte dreptul umanitar”, a mai adăugat Papa Francisc.

În fața a zeci de mii de credincioși adunați în piața Sfântul Petru de la Roma, Papa de origine argentiniană, în vârstă de 80 de ani, a mai spus că speră ca pacea să se coboare asupra „Țării Sfinte”.

„Fie ca israelienii și palestinienii să aibă curajul și hotărârea să scrie o nouă pagină a istoriei, unde ura și răzbunarea cedează locul unui voințe de a construi împreună un viitor de înțelegere reciprocă și armonie”, a mai adăugat el. 

Distribuie :

Top ştiri din ultimele 7 zile

ziare & stiri Revista presei
Pagina a fost generata in 0.7497 secunde