Palestinienii anunță încheierea unui acord privind un armistițiu permanent în Fâșia Gaza

76
1
Palestinienii anunță încheierea unui acord privind un armistițiu permanent în Fâșia Gaza - gaza-1409069031.jpg

Articole recomandate

Un oficial palestinian a anunțat, marți, că a fost încheiat un acord privind un armistițiu permanent în vederea încheierii celor 50 de zile de război între mișcarea islamistă Hamas și israel în Fâșia Gaza, relatează AFP.
Președintele Mahmoud Abbas urmează să anunțe la deschiderea unei reuniuni a conducerii palestiniene, prevăzută pentru ora 16.00 GMT (19.00, ora României), detaliile acestui acord, care prevede în special "ridicarea blocadei în Fâșia Gaza" impusă de Israel în 2006, principala solicitare a palestineinilor, a precizat oficialul, sub acoperirea anonimatului.
Ulterior, mișcarea Hamas a confirmat acordul în vederea unui armistițiu cu Israelul, considerând că reprezintă "o victorie pentru rezistență", referire la grupările armate din Fâșia Gaza.
Moussa Abou Marzouq, unul dintre liderii Hamas în exil care a participat la negocierile de la Cairo în vederea unui armistițiu, a anunțat, într-un mesaj postat pe contul său de Facebook, că acordul reprezintă "o victorie pentru rezistență", iar ora exactă a intrării în vigoare a armistițiului urmează să fie precizată ulterior.
Războiul dintre armata israeliană și grupările palestiniene s-a soldat în 50 de zile cu peste 2.130 de morți în rândul palestinienilor și cu 68 de victime în rândul israelienilor.


Comentează știrea

Radu
26 august 2014
nou

Locuri de munca intr-un domeniu nou! Tot mai multi oameni lucreaza cu noi si sunt extrem de multumiti! Oferim pe loc contract legal! Primele castiguri au fost acordate! Avem dovada platii! NU e joc piramidal si NU e MLM! Lucrati comod, 3 ore pe zi, ca operator online, si castigati 300 dolari lunar! Daca doriti detalii, trimiteti textul "Info" la adresa de email: [email protected]

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3687 secunde