Mai multe ştiri online:

Pakistan: Malala Yousafzai, laureată a premiului Nobel pentru Pace, a revenit în orașul natal

Ştire online publicată Luni, 02 Aprilie 2018. Autor: Cuget Liber Online.
Malala Yousafzai, laureată cu Nobel pentru Pace, a revenit în orașul natal din Pakistan pentru prima dată de când a fost împușcată acolo de militanții talibani, în 2012.


Yousafzai, în vârstă de 21 de ani, a fost împușcată în cap pentru că susținea educația femeilor. Atacul a avut loc pe când ea se afla într-un autobuz al școlii, în Mingora, regiunea Swat. 


La vârsta de 11 ani, Yousafzai a început să scrie un jurnal anonim pentru BBC Urdu despre viața pe care o duce sub ocupația talibană. Un film documentar despre ea a fost realizat în 2009.


Ea a devenit activistă și susținătoare a educației femeilor, fiind atacată deliberat de militanții islamiști în autobuzul școlar în care se afla în octombrie 2012. Talibanii pakistanezi au spus că au împușcat-o pentru că era „pro-Vest” și „promova cultura vestică în zonele paștune”. După ce a primit ajutor medical de urgență într-un spital militar din Pakistan, a fost transportată în Marea Britanie pentru tratamente și recuperare, în Birmingham, unde familia ei continuă să trăiască.


În 2014, ea a devenit cea mai tânără persoană care a câștigat premiul Nobel pentru Pace. A fost laureată împreună cu activistul indian Kailash


Satyarthi pentru eforturile întreprinse privind drepturile copiilor.


Distribuie :

Top ştiri din ultimele 7 zile

Social
miercuri, 17 iulie Foto : Șoselele morții pe litoral. "Da, este nevoie de acele separatoare de sens!" 8707 vizite, 0 comentarii Șoselele morții pe litoral. "Da, este nevoie de acele separatoare de sens!"
Tehnologie
miercuri, 17 iulie Foto : Mare atenție la aplicația care „îmbătrânește” fețe! 4053 vizite, 0 comentarii Mare atenție la aplicația care „îmbătrânește” fețe!
Cultură-Educație
miercuri, 17 iulie Foto : Mândria școlii constănțene.  Elevii de 10 ai județului! 2783 vizite, 0 comentarii Mândria școlii constănțene. Elevii de 10 ai județului!
ziare & stiri Revista presei
Pagina a fost generata in 0.6118 secunde