Pagube de 12 miliarde de euro în urma inundațiilor din Germania

160
Pagube de 12 miliarde de euro  în urma inundațiilor din Germania - germania-1371040045.jpg

Articole recomandate

Daunele în urma inundațiilor devastatoare din Germania, care continuă pentru a doua săptămână, s-ar putea ridica la 12 miliarde

de euro, a relatat, ieri, publicația Sueddeutsche Zeitung, în pagina sa electronică, cu referire la agenția internațională de rating Fitch.

Inundațiile care continuă în zona fluviului Elba pentru a doua săptămână consecutiv au ajuns în partea de nord a țării. În dreptul landului Schleswig-Holstein, apele Elbei au crescut până la nivelul patru de alertă, cel mai mare, un nivel asemănător înregistrându-se la postul de măsurare în apropierea orașului Lauenburg, unde au fost evacuate 200 de persoane.

Conform estimărilor experților de la Fitch, pagubele provocate de inundații s-ar putea ridica până la 12 miliarde de euro, din care 2,5-3 miliarde ar urma să fie acoperite de societățile de asigurare. Astfel, dezastrul va costa industria asigurărilor din Germania de două ori mai mult decât inundațiile din 2002, când plățile de asigurare s-au ridicat la aproximativ 1,8 miliarde de euro.

Inundațiile provocate de ploile abundente au început în urmă cu aproximativ două săptămâni în Republica Cehă. Victime au fost cel puțin 15 de persoane în întreaga Europă afectată de dezastru.

În Germania, cele mai afectate sunt Bavaria, Saxonia, Baden-Wurttemberg și Hesse. În partea de vest a Austriei, inundațiile au perturbat transportul feroviar; sute de locuitori au fost evacuați, iar mii de oameni au fost mobilizați în lichidarea consecințelor calamității.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5649 secunde