Pactul global cu privire la migrații, ratificat de ONU cu o majoritate foarte puternică

193
Pactul global cu privire la migrații, ratificat de ONU cu o majoritate foarte puternică - pactul-1545314867.jpg

Articole recomandate

Adunarea Generală a ONU a ratificat, miercuri, cu o majoritate foarte puternică Pactul global cu privire la migrații, destinat să consolideze cooperarea internațională pentru "o migrație sigură, ordonată și reglementată" și care a fost adoptat la începutul lunii decembrie, la Marrakech (Maroc), de 165 de țări membre ale Națiunilor Unite, informează AFP.

În timpul votului, 152 de țări s-au pronunțat în favoarea Pactului, 12 s-au abținut, iar cinci au votat împotrivă, între care SUA și Ungaria.

În luna iulie, toate cele 193 de țări membre ale ONU, cu excepția SUA, au finalizat textul pactului, care nu are un caracter obligatoriu. De atunci însă, documentul a devenit ținta criticilor politicienilor europeni de extremă dreapta care susțin că el poate duce la noi valuri masive de migranți către Europa.

Pactul consemnează atât principii - apărarea drepturilor omului, ale copiilor sau recunoașterea suveranității naționale - cât și propuneri pentru ajutarea țărilor să facă față migrației, cum ar fi schimbul de informații și expertiză, integrarea migranților etc. El interzice totodată detențiile arbitrare și nu autorizează arestările decât ca ultimă soluție.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3396 secunde