Pachete suspectate că ar conține dispozitive explozive, trimise la reședințele lui Barack Obama și Hillary Clinton

119
Pachete suspectate că ar conține dispozitive explozive, trimise la reședințele lui Barack Obama și Hillary Clinton - clintonhousechappaqua-1540392282.jpg

Articole recomandate

Autoritățile americane au interceptat în ultimele ore două colete suspectate că ar conține dispozitive explozive și care erau adresate lui Hillary Clinton și Barack Obama, la două zile după ce o bombă artizanală a fost găsită la locuința lui George Soros, un alt democrat de notorietate, scrie AFP.   


Pachetul destinat lui Hillary Clinton, fost secretar de Stat și rivala lui Donald Trump la prezidențialele din 2016, a fost interceptat în timpul unei verificări de rutină, a precizat într-un comunicat serviciul federal însărcinat cu protecția foștilor președinți și a familiilor lor.


Cel destinat fostului președinte democrat Barack Obama a fost interceptat miercuri dimineața. 


Cele două dispozitive, identificate ca având "potențiale dispozitive explozive", nu au ajuns la destinatarii lor, a precizat Secret Service.


Biroul new-yorkez al poliției federale (FBI) a confirmat o anchetă privind "un colet suspect găsit în împrejurările reședinței Clinton", situată la Chappaqua, la circa 50 de km nord de New York.   


Aceste incidente vin în contextul în care Statele Unite sunt în plină campanie pentru alegerile din 6 noiembrie și la două zile după ce o bombă artizanală a fost găsită la reședința lui George Soros, situată la circa 15 kilometri de cea a familiei Clinton. 


Finanțistul de 88 de ani, unul dintre marii donatori pentru Democrați devenit țap ispășitor pentru naționaliștii și complotiștii din Europa și Statele Unite, nu se afla la locuința sa din Bedford când a sosit coletul.


Surse din poliție au afirmat că pachetele au fost depuse în cutiile poștale și nu au fost trimise prin curier.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.9922 secunde