Organizație germană de extremă dreapta, în vizorul Poliției

218
Organizație germană de extremă dreapta, în vizorul Poliției - ddd-1581798305.jpg

Articole recomandate

Poliția germană a operat sâmbătă primele arestări după ce în ajun a efectuat raiduri în șase landuri în căutarea de probe împotriva membrilor unei presupuse organizații teroriste de extremă dreapta, a anunțat un purtător de cuvânt al Parchetului federal german, citat de Agerpres. Vineri, poliția a reținut patru persoane suspectate de apartenență la gruparea principală și alte opt bănuite de sprijin în favoarea grupului principal, promițând să ofere sprijin financiar, să procure arme și să acorde ajutor la viitoare atacuri. Toți cei vizați sunt cetățeni germani, cu vârste cuprinse între 31 de ani și 60 de ani.

Gruparea, ce ar fi fost fondată în 2019, este investigată pornind de la suspiciunea inițială că plănuia atacuri împotriva unor politicieni, solicitanți de azil și musulmani.

Raidurile de vineri au avut loc în landurile Baden-Württemberg, Bavaria, Saxonia Inferioară, Renania de Nord-Westfalia, Renania-Palatinat și Saxonia-Anhalt.

Sâmbătă au fost emise mandate de arestare pe numele unui bărbat identificat drept Tony E, din Saxonia Inferioară, suspectat a fi membru al grupării, precum și pe numele a cinci presupuși susținători din landurile Saxonia-Anhalt, Bavaria și Renania de Nord-Westfalia. Printre cei arestați se află și un ofițer de poliție din Renania de Nord-Westfalia, potrivit autorităților din acest land. El este bănuit că face parte din gruparea principală. Ceilalți doi membri ai acesteia sunt Michael B și Thomas N, din landurile Baden-Württemberg și Renania de Nord-Westfalia.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5779 secunde