Ordinul lui Trump cu privire la refugiați declanșează proteste în întreaga Australie

151
Ordinul lui Trump cu privire la refugiați declanșează proteste în întreaga Australie - 8-1486203223.jpg

Articole recomandate

Mii de protestatari au manifestat sâmbătă în întreaga Australie condamnând ordinul președintelui american Donald Trump de restricționare temporară a intrării în Statele Unite a refugiaților și cetățenilor din șapte țări și cerând Canberrei să oprească detenția offshore a solicitanților de azil, relatează Reuters. Relațiile Statelor Unite cu Australia au devenit tensionate joi după ce au apărut detaliile unui apel telefonic între Trump și prim-ministrul australian Malcolm Turnbull și Trump a calificat un acord între cele două țări privind reinstalarea refugiaților ca cel mai prost". 


Aproximativ 1.000 de persoane s-au adunat la Sydney pentru a protesta contra ordinului executiv al lui Trump privind imigrația și a cere Australiei să-și închidă centrele offshore de procesare situate pe mica Insulă Nauru din Pacific și Insula Manus din Papua Noua Guinee. 


Proteste similare au avut loc la Canberra, Newcastle și Hobart, în timp ce sute de persoane au participat la un miting anti-Trump la Melbourne vineri. 


În cadrul acestui "celui mai prost acord", Statele Unite ar trebui să primească până la 1.250 de solicitanți de azil reținuți în Nauru și Manus. În schimb, Australia ar primi refugiați din El Salvador, Guatemala și Honduras. 


La Sydney, protestatarii au purtat placarde pe care era scris "Tortura refugiaților, rușinea Australiei" și "Nu zidurilor, nu taberelor, nu interdicțiilor". 


Ordinul executiv al lui Trump a suspendat săptămâna trecută programul SUA de admitere a refugiaților pentru 120 de zile și a oprit vizitele cetățenilor din șapte țări majoritar musulmane Iran, Irak, Libia, Somalia, Sudan, Siria și Yemen timp de 90 de zile. 


Un judecător federal american a blocat vineri la nivel național ordinul executiv al lui Trump, cu toate că administrația sa l-ar putea repune în vigoare în recurs.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.5481 secunde