€ 4.7249
£ 5.2925
$ 4.2241

Mai multe ştiri online:

Orașul european care vrea să interzică complet mașinile diesel și pe benzină

Ştire online publicată Vineri, 03 Mai 2019. Autor: Cuget Liber Online.
Țara care are mai multe biciclete decât populație vrea să reducă la maximum poluarea. Iar autoritățile din capitală vor să ia o decizie radicală.


Autoritățile din Amsterdam plănuiesc să elimite total, până în 2030, mașinile pe benzină și diesel, ceea ce înseamnă că rezidenții trebuie să achiziționeze mașini electrice, dacă vor să mai fie șoferi. Sau să folosească mai des bicicletele.
Potrivit RTL Nieuws, până în 2020 vor fi scoase din circulație mașinile diesel fabricate înainte de 2005.
Planul municipalității, numit “Clean Air Action Plan”, prin care vrea să elimine treptat emisiile poluante, va fi discutat de consilierii municipali luna viitoare, urmând ca rezidenții și companiile să-și adapteze parcurile auto în funcție de noile cerințe.


Poluarea este principala problemă cu care se confruntă marile orașe ale lumii, iar cel mai mult poluează mașinile. De aceea, în Europa, mai multe țări au elaborat planuri de eliminare a emisiilor poluante, prin interzicerea, în primă fază, a mașinilor diesel, urmând ca și cele pe benzină să fie scoase din circulație într-un orizont de timp mai apropiat sau mai îndepărtat.
Germania, una dintre țările în care poluarea depășește limitele impuse de UE, a fost prima țară care a dat tonul. În februarie 2018, un tribunal german a decis că orașele din Germania pot interzice circulația celor mai poluante automobile diesel pe străzile lor.


În consecință, landul german Baden-Wuerttemberg vrea să obțină despăgubiri de la Volkswagen, după ce autoritățile locale au achiziționat mașini diesel VW care acum sunt interzise în orașe, cum ar fi în Stuttgart, scrie Frankfurter Allgemeine Zeitung.
De asemenea, Italia și Franța au anunțat măsuri de resticționare a mașinilor poluante, mergând până la eliminarea lor completă în viitorii ani.


Sursa: incont.stirileprotv.ro
Distribuie :

Top ştiri din ultimele 7 zile

ziare & stiri Revista presei
Pagina a fost generata in 0.728 secunde