Oraș strategic, preluat de armata siriană

267
Oraș strategic, preluat de armata siriană - ddd-1580293444.jpg

Articole recomandate

Armata siriană a anunțat miercuri preluarea controlului asupra orașului strategic Maarrat al-Numan în nord-vestul Siriei, regiune dominată de grupări jihadiste și rebele, informează France Presse, preluată de Agerpres.

'Forțele noastre au reușit în ultimele zile să-i elimine pe teroriști din mai multe sate și localități', se afirmă într-un comunicat al comandamentului armatei citit de un responsabil militar la televiziunea publică, care a menționat numele a 20 de orașe, între care și Maarrat al-Numan.

Al doilea oraș ca importanță din provincia Idlib, Maarrat al-Numan este situat pe autostrada M5 pe care regimul președintelui Bashar al-Assad încearcă să o securizeze, întrucât aceasta leagă Alep, marele oraș din nordul Siriei, de capitala Damasc.

Puterea centrală pierduse controlul asupra Maarrat al-Numan în 2012, iar în urmă cu câteva luni în acest oraș mai erau cel puțin 150.000 de locuitori. Însă după săptămâni de bombardamente ucigătoare, acesta este acum aproape pustiu, potrivit Observatorului sirian pentru drepturile omului (OSDO), o organizație neguvernamentală cu sediul la Londra, dar care dispune de o rețea de surse de informare pe întreg teritoriul Siriei.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5429 secunde