Opoziția ucraineană menține presiunea în stradă

142
Opoziția ucraineană menține presiunea în stradă - opozitia-1387207373.jpg

Articole recomandate

Opoziția proeuropeană ucraineană menținea, ieri, presiunea, în stradă, cu o zi înaintea unei vizite a președintelui Viktor Ianukovici în Rusia, temându-se că acesta va discuta cu omologul său rus Vladimir Putin despre aderarea Kievului la uniunea vamală condusă de Moscova.

În cea de a patra săptămână de contestare, câteva mii de persoane se aflau, ieri dimineață, în zăpadă, în Piața Independenței din Kiev, unde aproximativ 300.000 de persoane au manifestat duminică.

Opoziția protestează față de schimbarea poziției puterii ucrainene, care a renunțat, la sfârșitul lui noiembrie, la semnarea unui acord de asociere cu UE, aflat în pregătire de trei ani, în favoarea unei apropieri de Rusia.

Opoziția a îndemnat la organizarea de noi manifestații, astăzi, când Ianukovici urmează să se întâlnească, la Moscova, cu Putin. Opozanții îl acuză pe Ianukovici că vrea să "vândă" Ucraina Rusiei, asociind-o uniunii vamale create de Moscova în fostul spațiu sovietic.

O serie de acorduri urmează să fie semnate cu această ocazie, dar atât autoritățile ucrainene, cât și cele ruse au afirmat că aderarea Ucrainei la această uniune nu se află pe ordinea de zi a vizitei.

Consilierul economic al Kremlinului, Andrei Belousov, a declarat, ieri, că Moscova ar putea acorda un important credit Ucrainei, aflate în recesiune și riscând falimentul.

"Situația din Ucraina este de așa natură în prezent, încât, fără un credit de la o parte sau alta, ei nu vor putea pur și simplu să mențină stabilitatea economică", a declarat el, citat de agenția oficială Itar-Tass. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3013 secunde