Opoziția de extremă dreapta germană cere limitarea mandatelor de cancelar

345
Opoziția de extremă dreapta germană cere limitarea mandatelor de cancelar - opozitia-1551996261.jpg

Articole recomandate

Partidul Alternativa pentru Germania (AfD) cere ca funcția de cancelar să poată fi ocupată de aceeași persoană maximum două mandate, transmite DPA. 


Formațiunea de extermă dreapta, aflată în opoziție, a depus în Bundestag (camera inferioară a parlamentului de la Berlin) un proiect de amendament la Constituție, care va fi dezbătut pe 14 martie. 


Modificarea legii fundamentale cerută de AfD ar însemna ca șeful guvernului german să poată fi reales o singură dată. Se admit excepții dacă un cancelar își începe mandatul în timpul unui ciclu electoral parlamentar, de exemplu în urma demiterii predecesorului său printr-o moțiune de cenzură. 


Într-un comunicat emis ieri, AfD arată că "s-a dovedit de mai multe ori în trecut că, pe măsură ce un cancelar se află mai mult timp în funcție, scade capacitatea instituțiilor democratice de a reacționa la condițiile sociale în schimbare". Mai mult, pe parcurs se creează "rețele și dependență financiară". 


DPA reamintește un interviu din 2016, în care Christian Lindner, liderul unui partid de opoziție mai mic, Democrații Liberi, a criticat politica față de refugiați a cancelarului Angela Merkel, aflată la al treilea mandat la conducerea guvernului. "Ajung încet la ideea limitării mandatelor cancelarului la opt ani, astfel încât să se mențină referința la realitate", a spus el. 




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4889 secunde