Opozantul rus Aleksei Navalnîi, internat la terapie intensivă, în stare gravă. E suspect de otrăvire

154
Opozantul rus Aleksei Navalnîi, internat la terapie intensivă, în stare gravă. E suspect de otrăvire - alekseinavalni-1597906045.jpg

Articole recomandate

Liderul opoziției ruse Aleksei Navalnîi a fost internat joi într-un spital din Siberia, cu simptome a ceea ce purtătoarea sa de cuvânt califică drept "otrăvire", după ce avionul în care se afla acesta a aterizat de urgență, informează Reuters.


Navalnîi, 44 de ani, este inconștient și internat la terapie intensivă, după ce a început să se simtă rău în timpul zborului de întoarcere spre capitala rusă Moscova din orașul siberian Tomsk, a precizat purtătoarea sa de cuvânt Kira Iarmuș.


După ce avionul a aterizat la Omsk, Navalnîi a fost dus la spital cu suspiciunea de otrăvire, a adăugat ea pe rețelele sociale Twitter și Telegram.


"Presupunem că Aleksei (Navalnîi) a fost otrăvit cu ceva ce a fost pus în ceaiul său. Aceasta este singura băutură pe care el a consumat-o în această dimineață", a subliniat ea.


Iarmuș a făcut o paralelă cu un incident de anul trecut, în timpul căruia Navalnîi a manifestat o reacție alergică acută care, potrivit medicilor, ar fi putut fi cauzată de o otrăvire cu o substanță chimică necunoscută.


Navalnîi, avocat și activist anticorupție, a stat de mai multe ori la închisoare în ultimii ani pentru organizarea de proteste anti-Kremlin.


Curtea Europeană a Drepturilor Omului (CEDO) a decis că pedepsele cu detenția aplicate de Rusia împotriva lui Navalnîi în 2012 și 2014 au fost motivate politic și au încălcat drepturile sale, decizie pe care Moscova o contestă.


Liderul opoziției ruse Aleksei Navalnîi se află în stare gravă după ce a fost internat într-un spital din orașul Omsk (Siberia), a relatat joi agenția de presă TASS, care îl citează pe medicul șef din spitalul în care Navalnîi este tratat, transmite Reuters.


Sursa: Agerpres


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4699 secunde