Operațiune în forță, în Italia, contra mafiei calabreze Ndrangheta. 1.000 de carabinieri, în acțiune

176
Operațiune în forță, în Italia,  contra mafiei calabreze Ndrangheta.  1.000 de carabinieri, în acțiune - operatiuneamplaitalia-1499173392.jpg

Articole recomandate

Peste 1.000 de carabinieri au participat la o vastă operațiune în Italia împotriva mafiei calabreze Ndrangheta, ai cărei 116 membri erau vizați de mandate de arestare, au indicat, ieri dimineață, media italiene, citate de AFP.

La operațiunea poliției au participat elicoptere, câini dresați, echipe specializate în detectarea buncărelor și a altor ascunzători. Ținta au fost 116 persoane din 24 de familii de crimă organizată, căutate pentru multe infracțiuni, scrie AFP.

Potrivit media, capetele de acuzare sunt asociere de răufăcători de tip mafiot, extorcare, fraudă, deținere ilegală de arme și altele, scrie Agerpres.

Douăzeci și patru de familii mafiote din Calabria, regiune din sudul Italiei, erau vizate de vasta operațiune, care a permis depistarea de noi structuri ale Ndrangheta, inclusiv un fel de "tribunale" destinate să rezolve conflictele interne dintre diferitele clanuri infracționale.

Ndrangheta are cartierul general în Calabria, regiunea sudică, în vârful "cizmei" italiene. Arestările recente au arătat că operează și în nordul Italiei, dar și-a extins operațiunile și în alte state europene.

Se pare că Ndrangheta ar fi depășit mafiile mult mai cunoscute precum cea siciliană și cea napolitană, prin intermediul traficului de cocaină, de mare succes în America Latină.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.2704 secunde