ONU va crea un fond pentru a sprijini tratamentul pacienților la nivel mondial

175
ONU va crea un fond pentru a sprijini tratamentul pacienților la nivel mondial - onu-1584974545.jpg

Articole recomandate

Organizația Națiunilor Unite va crea un fond pentru a sprijini tratamentul pacienților cu coronavirus la nivel mondial, a anunțat, ieri, Ministerul de Externe norvegian, potrivit agenției Reuters, consultată de Agerpres.

"Un fond cu multipli donatori sub auspiciile ONU va oferi predictibilitate pentru partenerii noștri și va ajuta la eficientizarea eforturilor", a precizat, într-un comunicat, șefa diplomației norvegiene, Ine Eriksen Soereide.

Scopul fondului este de a ajuta țările în curs de dezvoltare cu sisteme de sănătate slabe să facă față crizei, precum și să combată consecințele pe termen lung, a adăugat ministrul.

Un anunț oficial ar putea fi făcut în cursul acestei săptămâni, se mai arată în comunicat.

Aproape 340.000 de persoane au fost infectate cu noul coronavirus în întreaga lume, iar peste 14.500 au murit, conform unui bilanț Reuters.

XXX

Președintele italian Sergio Mattarella i-a adresat o scrisoare omologului său german Frank-Walter Steinmeier, în care și-a exprimat speranța că alte state pot învăța din bătălia pe care țara sa o dă împotriva epidemiei provocate de noul coronavirus, transmite DPA.

"Sper că experiența pe care Italia a dobândit-o în primul rând în combaterea contagiunii poate fi de folos Europei și lumii", a notat președintele Mattarella. "Sper cu adevărat că Germania și alte țări pot fi cruțate de călătoria dureroasă a Italiei", a adăugat el.

În multe zone din Italia, "generația vârstnică este decimată", ceea ce ar trebuie să fie un punct de reper pentru cei tineri, a subliniat președintele.

În aceeași scrisoare, Mattarella i-a mulțumit lui Steinmeier pentru solidaritatea și ajutorul oferite de Germania, de pildă prin livrarea de produse medicale.

Italia este țara europeană cel mai grav afectată de epidemie, până duminică înregistrând aproape 5.000 de decese. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3699 secunde