ONU solicită o transformare a sistemelor alimentare pentru a „proteja" planeta

151
ONU solicită o transformare a sistemelor alimentare pentru a  „proteja
Secretarul general al ONU, Antonio Guterres, a solicitat joi o transformare a sistemelor alimentare globale pe care o consideră esenţială în lupta împotriva încălzirii globale, a pandemiilor sau a conflictelor armate, relatează AFP.


''Războiul de pe planeta noastră trebuie să înceteze, iar sistemele alimentare sunt una dintre cheile păcii'', a insistat Guterres, organizator al unui summit mondial virtual privind sistemele alimentare, în marja Adunării Generale anuale a organizaţiei.

Comunitatea internaţională trebuie să se doteze cu ''sisteme alimentare care ne protejează planeta'', a pledat secretarul general al ONU.

''Este posibilă hrănirea unei populaţii mondiale în creştere salvând planeta'', a apreciat el. ''Peste tot, trebuie să consolidăm rezistenţa sistemelor alimentare locale la şocurile externe, cum ar fi conflictele, schimbările climatice şi pandemiile'', a insistat el.

Potrivit Agerpres, la rândul lor, Statele Unite s-au angajat să ''pună capăt şi malnutriţiei'' datorită unei ''investiţii programate pe mai mulţi ani de peste zece miliarde de dolari destinate să accelereze transformarea unor sisteme alimentare'', potrivit unui comunicat de la Casa Albă.

Foametea este în creştere în lume, schimbările climatice se accelerează şi ameninţă producţia agricolă: în acest context îngrijorător ONU a organizat joi, după un an şi jumătate de pregătire, acest summit mondial cu 85 de şefi de stat şi de guvern pentru a încuraja statele să îşi reformeze sistemele alimentare în încercarea de a face faţă provocărilor.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3326 secunde