ONU: Problema jihadiștilor străini, o responsabilitate comună internațională

150
ONU: Problema jihadiștilor străini, o responsabilitate comună internațională - onu-1573594935.jpg

Articole recomandate

Secretarul general al ONU, Antonio Guterres, a apreciat, ieri, că problema membrilor străini ai grupării Stat Islamic (SI) capturați în Siria este o responsabilitate comună internațională și că nu se poate cere Irakului și Siriei să rezolve singure această problemă, informează AFP. 


"Este nevoie de o cooperare internațională pentru a soluționa această problemă", a declarat Guterres. 
Secretarul general al ONU se află în capitala franceză pentru a participa la Forumul de Pace de la Paris, unde sunt invitați 30 de șefi de stat sau de guvern din întreaga lume. 


Turcia a început, luni, expulzarea militanților străini din SI aflați în centre de detenție pe teritoriul turc. Această măsură a survenit după ofensiva desfășurată de Ankara în nord-estul Siriei, criticată dur de Occident întrucât a vizat forțele kurde aliate cu coaliția internațională anti-jihadistă. 


"Cred că există o responsabilitate comună internațională și o responsabilitate colectivă cu privire la acești combatanți, adică nu se poate cere pur și simplu Irakului sau Siriei să rezolve această problemă pentru toată lumea, trebuie să existe o solidaritate internațională veritabilă", a insistat Antonio Guterres. 




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5043 secunde