€ 4.7315
£ 5.2727
$ 4.2103

Mai multe ştiri online:

ONG din domeniul protecției mediului, interzis în Rusia

Ştire online publicată Joi, 30 August 2018. Autor: Cuget Liber Online.
Rusia a interzis un grup american de lobby din domeniul ecologiei de a mai acționa pe teritoriul său, după ce l-a etichetat drept organizație „indezirabilă”, acesta fiind al 15-lea ONG străin scos în afara legii pe baza unor măsuri adoptate sub președintele Vladimir Putin în urmă cu patru ani, relatează Reuters.

Ministerul rus al Justiției a adăugat marți seară grupul, numit Pacific Environment, pe o listă a organizațiilor interzise, după ce procurorii au transmis săptămâna trecută că reprezintă o amenințare la adresa securității statului.

Această organizație, cu sediul în San Francisco, desfășoară campanii, împreună cu parteneri locali, pentru protejarea mediului în Siberia și în Extremul Orient în fața extracțiilor de combustibil fosil, a mineritului și a defrișărilor ilegale, conform site-ului său.

Organizațiile civice și alte grupuri de lobby care primesc finanțare străină sunt sub presiune de când Putin a promulgat în 2015 o lege care interzice activitatea în Rusia a ONG-urilor etichetate drept „indezirabile”.

Relațiile dintre SUA și Rusia sunt la cel mai scăzut nivel de după Războiul Rece și s-au înrăutățit și mai mult în această săptămână după ce luni a intrat în vigoare o nouă rundă de sancțiuni americane împotriva Moscovei.

Distribuie :

Top ştiri din ultimele 7 zile

Social
miercuri, 17 iulie Foto : Șoselele morții pe litoral. "Da, este nevoie de acele separatoare de sens!" 6350 vizite, 0 comentarii Șoselele morții pe litoral. "Da, este nevoie de acele separatoare de sens!"
Tehnologie
miercuri, 17 iulie Foto : Mare atenție la aplicația care „îmbătrânește” fețe! 3871 vizite, 0 comentarii Mare atenție la aplicația care „îmbătrânește” fețe!
Monden
luni, 15 iulie Foto : Cornelia Catanga a făcut infarct! 2938 vizite, 0 comentarii Cornelia Catanga a făcut infarct!
ziare & stiri Revista presei
Pagina a fost generata in 0.7854 secunde