OMS: Virusul Zika s-ar putea răspândi pe ambele continente americane

177
OMS: Virusul Zika s-ar putea răspândi pe ambele continente americane - zika-1453768186.jpg

Articole recomandate

Organizația Mondială a Sănătății (OMS) avertizează că virusul Zika s-ar putea răspândi pe ambele continente americane, informează B1.ro.

Infecția provocată de acest virus duce la apariția unor simptome ca febră moderată, conjunctivită și dureri de cap, iar astfel de cazuri au fost înregistrate deja în în 21 de țări din Caraibe, America de Nord și America de Sud. În acest moment nu este disponibil un vaccin sau tratament pentru această infecție.

Virusul Zika ar putea fi reponsabil pentru miile de cazuri de bebeluși născuți cu creierul subdezvoltat. Astfel unele state le-au îndemnat pe femei să nu rămână însărcinate sau să-și consulte medicul înainte și după ce vizitează regiuni afectate de virus.

Doar în Brazilia, începând din luna octombrie, au fost înregistrate aproximativ 4.000 de cazuri de microcefalie.

De altfel, virusul originar din Africa s-a răspândit pentru prima dată în Brazilia în mai 2015.

Specialiștii avetizează că absența imunității naturale în Americi ar putea contribui la o răspândire rapidă a infecției.

Zika este transmis prin mușcătura țânțarilor din genul Aedes, prezenți în aproape toate țările din regiune, mai puțin în Canada și Chile.

"PAHO anticipează că virusul Zika va continua să se răspândească și probabil va atinge toate țările și teritoriile din regiune în care se află țânțari Aedes", se arată într-un comunicat al Organizației Panamericane a Sănătății, Biroul regional al OMS.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 4.2279 secunde