OMS: Niciodată în istorie, munca de cercetare în domeniul vaccinurilor nu a progresat atât de rapid

462
OMS: Niciodată în istorie, munca de cercetare în domeniul vaccinurilor nu a progresat atât de rapid - 1-1605288853.jpg

Articole recomandate

Directorul Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS), Tedros Adhanom Ghebreyesus, a salutat vineri rapiditatea istorică cu care se desfăşoară cursa pentru dezvoltarea vaccinurilor pentru combaterea noului coronavirus, dar a cerut ca toate ''realizările ştiinţifice'' să fie făcute în beneficiul tuturor ţărilor, informează AFP, citat de Agerpres.


''Nu există nicio îndoială că un vaccin va fi un instrument esenţial pentru controlarea pandemiei şi suntem încurajaţi de rezultatele preliminare ale testelor clinice publicate în această săptămână'' de Pfizer şi BioNTech, a declarat Tedros Adhanom Ghebreyesus, la închiderea Adunării anuale a OMS.


La mai puţin de un an după ce biroul regional OMS din China a consemnat apariţia acestei boli, la sfârşitul lunii decembrie, laboratoarele americane Pfizer şi compania germană BioNTech au anunţat luni realizarea unui vaccin cu ''o eficienţă de peste 90%'' împotriva COVID-19, potrivit rezultatelor preliminare al unui studiu clinic aflat încă în desfăşurare.


''Niciodată în istorie, munca de cercetare în domeniul vaccinurilor nu a progresat atât de rapid'', a subliniat directorul general al OMS.


''Trebuie să dovedim aceeaşi grabă şi acelaşi spirit de inovaţie pentru a ne asigura că toate ţările beneficiază de această realizare ştiinţifică'', a adăugat acesta.




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.6196 secunde