Omorât cu sălbăticie. Principalul suspect: propriul fiu

351
O nouă crimă a zguduit, ieri, Constanța. Un bărbat de 70 de ani a fost găsit mort în casă, iar principalul suspect este nimeni altul decât fiul lui.
Mort de beat, bărbatul nu a recunoscut că și-ar fi bătut părintele, ci s-a apărat spunând că l-a găsit mort în casă.
Polițiștii și procurorii așteaptă rezultatul necropsiei și adună probe care să-i conducă la făptaș.

Petre Vanghele, în vârstă de 70 de ani, locuia în apartamentul 90 al blocului S6, de pe Șoseaua Mangaliei, nr. 91, din Constanța. Vecinii îl știu ca pe un om liniștit. A rămas văduv în urmă cu doi ani. Soția sa a murit, după ce a zăcut foarte mult timp la pat, iar el a îngrijit-o până în ultima clipă.
Rămas singur, Petre s-a gândit că ar fi bine să-l ajute pe fiul său, Adrian, rezultatul unei căsătorii anterioare. Băiatul, deși în vârstă de peste 40 de ani, nu avea un loc de muncă stabil și era cunoscut ca un om care bea foarte mult.
Bătrânul a crezut că-l va aduce pe drumul cel bun dacă-i va oferi un acoperiș deasupra capului. Numai că intenția lui bună avea să-i fie piatra de mormânt, spun oamenii.
De atunci, vecinii au observat că Petre a devenit tot mai abătut. Nu vorbea cu nimeni și era foarte închis. De multe ori era bolnav, iar vecinii au devenit suspicioși, bănuind că este bătut de fiu, care era văzut adesea mort de beat. Numai că bătrânul nu a povestit niciodată nimic despre așa ceva.
În urmă cu mai multe săptămâni, în urma unui "accident", bătrânul și-a rupt coloana. A fost internat în spital, la Eforie, și în urmă cu doar câteva zile, în cursul săptămânii trecute, a fost adus acasă.
Cel mai adesea îl vizita sora lui, care chiar zilele trecute întreba vecinii dacă știu o femeie care ar putea sta cu bătrânul, să-l îngrijească.
Numai că, duminică seară, nenorocirea s-a petrecut. Omul a fost găsit mort în casă, iar pe corpul lui polițiștii au putut constata numeroase urme de violență.
Potrivit purtătorului de cuvânt al IPJ Constanța, subinspector Radu Croitoru, fiul bătrânului ar fi sunat la cumnatul acestuia din urmă, căruia i-a spus că tatăl lui e mort. Ioan Ioan, de 78 de ani, a anunțat imediat Poliția.
Oamenii legii de la Secția 5, precum și criminaliștii și procurorii veniți la fața locului, au descoperit cadavrul lui Petre Vanghele, întins pe patul din dormitor, având urme vizibile de violență în zona capului și gâtului.
Aflat în stare avansată de ebrietate, Adrian Vanghele, fiul, a reușit să le spună anchetatorilor doar că l-a găsit pe tatăl său mort și a negat că l-ar fi bătut. Chiar și așa, el este principalul suspect.
Ieri, medicii legiști au efectuat necropsia cadavrului, al cărei rezultat nu era cunoscut până la închiderea ediției.
Între timp, Adrian Vanghele este cercetat în stare de libertate, până când anchetatorii vor avea probe suficiente care să-l incrimineze.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 2.0926 secunde